Tabelltips Premier League 2013/2014

Premier League sesongen er allerede godt i gang, og vi har fått mange holdepunkt når vi nå skal vurdere hvem som vinner i år. Vi kommer ikke til å lage en fullstendig tabelloversikt, men fokusere først og fremst på toppen. Nedrykksstriden kommer vi også innom, men det blir ikke vektlagt like mye.

Manchester United

De røde djevlene fra Manchester vant tittelen i fjor, men får en lagt vanskeligere oppgave i år. Spørsmålet mange stiller seg er naturligvis om det noen gang har vært jevnere i den øverste divisjonen i England. United hadde den tøffestr sesongåpningen med fem knalltøffe kamper og har etter hvert i høst møtt det ene topplaget etter det andre. Selv om det er fem poeng opp til serieleder Arsenal, tror vi at den røde delen av Manchester kommer godt ut av oppkjøringen frem mot nyttår.

Blant topplagene er det uten tvil United som står igjen med det enkleste kampprogrammet, og sånn sett vil vi nok se at dagens tabell lyver noe når vi kommer til januar. Vårt tips er at the Red Devils minst ligger på tredjeplass og kanskje til og med topper hele tabellen.

Chelsea

Mange hadde stor tro på Chelsea i år, spesielt siden den gamle ringreven og tidligere Chelsea-trenger José Morinho kom på banen igjen. De har riktignok opprettholdt sin fantastiske hjemmestatistikk med dagens trener, men har gjort alt annet enn å imponere på bortebane så langt i år. Dette har London-laget naturligvis tapt masse poeng på, og henger etter i gullstriden. Ser dog ikke bort fra at også Chelsea kommer seg frem til nyttår, men vi tror ikke Chelsea er en gullkanditat i skrivende stund.

Vi tipper de ender opp på tredjeplass i årets Premier League.

Manchester City

Manchester City er kanskje det laget som har imponert oss mest prestasjonsmessig, men som likevel har gått på noen kjempeblemmer på bortebane. Hjemme er de helt suverene, men med dagens bortestatistikk klarer de på ingen måte å truge seg til å være en gullkanditat.

Men som alle vet, har også City fått en ny trenger, og Pellegrini trenger naturligvis litt tid på seg for å danne fotballaget på sin måte. Det positive for den blå delen av Manchester er at det nå ser ut til at laget presterer langt bedre ute i Europa – dette er også svært positivt for den engelske fotballen generelt.

Vi ser på City som årets beste Premier League lag, selv om presasjonene på bortebane har uteblitt. Vi tror på en liten “oddsbombe”, hvis det kan brukes om et så godt lag, og satser pengene på at Manchester City vinner gullet i år. Selv om de henger langt etter i gullstriden, har tendensene vært så gode at hvis de i tillegg får opp bortestatistikken er det ingen lag som kan stoppe dem.

Resten av toppen i Premier League

Tottenham er et av lagene som kommer til å være i toppen, men som vi ikke tror kommer til å vinne – eller komme på andreplass. De øvrige plasseringene er dog mulig, og ser ikke bort ifra at Villas Boas klarer å samle troppen til å prestere godt – noe de for all del har gjort så langt i år, men også for Tottenham ventes et langt hardere kampprogram fremover mot nyttår.

Southampton er en av de virkelig store overraskelsene denne sesongen. Det var vel få som tippet at de skulle være i toppen på denne tiden, men det er morsomt. De forsterket laget voldsomt i forkant av sesongen, og prestasjonene har vært gode. Vi tror dog ikke at de klarer å komme seg inn på topp fire, men etter et par år kan The Saints bli virkelig farlige og en reell utfordrer til Champions League kvalifisering.

Liverpool er uten tvil en av gullkandidatene i år. Hvis samarbeidet og prestasjonen til Sturridge og Suarez fortsetter som de siste ukene, stikker nok Liverpool av med tittelen i år. Det vil i så fall være en helt utrolig prestasjon. Men det blir nok vanskelig, og med det tøffe kampprogrammet de har frem til nyttår kan tabellen se helt annerledes ut. Vi har uansett tro på at Liverpool i år klarer å komme seg inn på topp fire, og da vil det i så fall bli ekstremt spennende å følge med på Champions Leagie til neste år – vi husker vel alle den enorme oppvisningen laget ga under finalen i 2005.

Hvis vi skal tippe, tror vi at det er et av Manchester-lagene som vinner i år. Arsenal har det tøffeste kampprogrammet frem mot nyttår, og kommer til å gå på flere blemmer – det føler vi oss nokså sikre på. Likevel har de fått en joker i Mesut Ôzil som på ingen måte skal glemmes. En andre-tredjeplass i årets Premier League er vårt tips, selv om det naturligvis ikke er utenkelig at de vinner hele serien også. Tabellen rundt nyttår vil nok ha alt i så for dette eventuelt.

Hvem rykker ned?

Det er jevnt i bunn også, men det er fortsatt litt tidlig å si hvem det kommer til å stå mellom. Det er, i skrivende stund, ikke alt for stort gap mellom de helt i bunn og midtre delen av tabellen. Det vi dog har lyst til å si er at lag som for eksempel Sunderland har skuffet stort, samtidig som de nå plutselig har to seiere på rad. Sist mot selveste Manchester City. I Premier League kan alle slå alle, noe som er mye av sjarmen til engelsk fotball.

Vi har derfor lyst til å vente med å kommentere alt for mye om nedrykksstriden. Vi ser nok noe mer rundt nyttår – kanskje vi kan lage en egen artikkel på dette da eventuelt – for deg som også liker å tippe på hvem som rykker ned. Vi anbefaler i så fall spill hos Unibet!