Spille odds med units

Hvis du kjenner noen som tipper på oddsen, har du kanskje hørt begrepet «units». «Hvor mye satset du, da?» – «5 units». Dette er kanskje ingen unormal dialog mellom to personer som liker å tippe på oddsen.

Vi skal forklare deg hvordan du spiller odds med units, men først ønsker vi at du tar stilling til hva et komfortabelt spill er for deg – økonomisk sett. Hvis du skal sette en makssum, som likevel er innen komfortområdet – hva ville det vært? For å hjelpe deg litt på vei, kan vi gi deg et lite eksempel. La oss si at du ikke liker å satse mye penger, men hvis det er en kupong du har ekstra troen på, slenger du gjerne inn et par hundre kroner. Da kan man si at 200 kroner er maks, og at dette dermed er 10 units (som er maks, hvis du skal følge unit-strategien).

Slik spiller du med units

Når man skal spille odds med units, lar man risikoen stå for antall units. Du kan satse fra 1 til 10 units, og i eksempelet ovenfor er for 3 units 60 kroner. Dette betyr at hvis det er et spill du ikke har troen på i det hele tatt, satser du kanskje bare 1-2 units, mens hvis det er et spill du har klokkeren tro på, er det kanskje riktig å anta at du bør spille mellom 8-10 units.

Verre er det faktisk ikke, men det er viktig at dine units har et fornuftig forhold til dine bankroll. Du kan for eksempel ikke spille med 10 units er lik 200 kroner hvis du bare har 500 kroner på konto. Du er nødt til å ha en bedre buffer enn som så hvis du er en seriøs oddsspiller og har lyst til å vinne noen kroner. Hvis det er noe som er sikkert i oddsverdenen så er det jo nettopp det at ingenting er sikkert.

Velg riktig oddsside

Det er også viktig at du velger en aktør du trives hos, og som ikke minst gir deg en solid odds på alle spill. De fleste bookmakere på nett gir i dag svært god odds på de fleste spill, men likevel ville vi undersøkt om det er mulig å registrere seg hos flere forskjellige bookmakere. På den måten kan du sette kupongene der det virkelig lønner seg. Da får du dessuten et ekstra stort utbytte i forhold til at du spiller odds med units.

Vi er en stor fan Unibet, men sannsynligheten for at du allerede har en konto her er naturligvis stor hvis du er en oddsspiller fra før. Har du derimot ikke konto enda, anbefaler vi at du klikker på en av våre linker og registrerer deg så fort som mulig. For de av dere som allerede har konto, men er ute etter en sideaktør du kan jamføre odds med og kanskje sette et verdispill i ny og ned, kan ta en titt på NordicBet. Her har du også knallodds hele året, og er dessuten den beste oddssiden å spille på hvis du ønsker å spille på vinteridrett eller andre alternative oddsspill.